KartKing

KartKing on suomalaisten Karting-kilpailujen tuloslaskennan hoitamiseen tarkoitettu ohjelma. Se automatisoi kaikki mielekkäästi automatisoitavissa olevat toiminnot ja vähentää tuloslaskennassa vaadittavan miestyövoiman minimiin.


Ohjelman toiminta on lyhyesti seuraava:

- Käyttäjä syöttää ohjelmaan tiedot kilpailusta, luokkien tiedot sekä kilpailijat (ne kilpailijat, jotka on syötetty ohjelmaan aiemmin, voidaan ottaa suoraan käyttöön myöhemmissä kilpailuissa syöttämättä niitä uudelleen).
- Otetaan ajat kustakin luokasta transpondereilla, valokennoilla ja manuaalisesti. Ohjelma lukee transpondereita niiden mukana toimitettavan ChronX-ohjelman (DOSissa RTSX:n) avulla.
- Ajetaan erät transpondereilla tai ilman. Jälkimmäisessä tapauksessa maaliintulojärjestykset syötetään ohjelmaan käsin.
- KartKing antaa kaikki tarpeelliset välitulosteet sekä vuoden '01 sääntökirjan vaatimat tulosteet, joita voi muokata vapaasti tarvittaessa.
- Lähes kaikki automaattisesti laskettavissa oleva lasketaan puolestasi, kunhan olet säätänyt luokan asetukset oikein ja kaikki tarvittavat tulokset on saatu. Vaikka kilpailussa olisi esim. yhdistettyjä luokkia, ABCDEFGHI-jako, second chance, useita aika-ajoja samassa luokassa tai 1,4,5,8 -tyyppinen lähtöjärjestys, KartKing huolehtii kaikesta tästä sinun puolestasi.


Käyttääksesi ohjelmaa tarvitset OHJELMATIEDOSTOT ja LISENSSITIEDOSTON. Ohjelmatiedostot voit imuroida tältä sivulta ilmaiseksi, mutta ne eivät toimi ilman lisenssitiedostoa. Kun ostat ohjelmaan käyttöoikeuden, saat täydellisen lisenssitiedoston, jolla ohjelma toimii normaalisti. Voit kuitenkin imuroida tältä sivulta LISENSSITIEDOSTON KOKEILUVERSION, jonka avulla KartKing toimii kuten normaalistikin, sillä poikkeuksella, että voit syöttää siihen vain 3 kilpailijaa. Kokeiluversion käyttö kilpailussa on paitsi kielletty, em. syystä myös mahdotonta.


Kun sinulla on KartKingin käyttöoikeus, voit milloin tahansa päivittää ohjelmasi uusimpaan versioon hakemalla tältä sivulta KartKingin uusimmat ohjelmatiedostot. Sinun on vain purettava tältä sivulta saatava ohjelmatiedosto-paketti siihen hakemistoon, jossa lisenssitiedostosi (LISENSSI.REK) on. Käytännössä uudet tiedostot siis kopioidaan vanhojen päälle. Vanhaan KartKing-versioon syötetyt tiedot siirtyvät tällä tavoin suoraan uuteen versioon.

Kokeiluversion asentaminen sujuu seuraavasti:
1. Imuroi tältä sivulta ohjelmatiedostot ja lisenssitiedosto.
2. Tee KartKingille oma hakemisto tai kansio.
3. Pura ohjelmatiedostot ja kopioi lisenssitiedosto ko. hakemistoon. Tämän jälkeen KartKing on asennettu.
4. Lue ohjetiedostosta (KARTKING.RTF) ohjeet KartKingin käynnistyksestä ja käytöstä.

TÄRKEÄÄ! Aina uutta versiota hakiessasi lue tiedosto "Tärkeitä lisätietoja KartKingistä". Tämä tiedosto sisältää KartKingin kehityksen ja käytön myötä ilmitulleita epäselvyyksiä tai mahdollisia virhetilanteita sekä miten nämä ovat vältettävissä.


Imurointi

Uusimmat ohjelmatiedostot (versio 3.05, ZIP-paketti)

Kokeiluversion lisenssitiedosto
Viimeisen DOS-version ohjelmatiedostot (versio 2.7, ZIP-paketti) - HUOM! DOS-versiota ei enää tueta!


TAKAISIN PÄÄSIVULLE